Tietosuojakäytäntö

Yleisesti

Jotta voimme palvella sinua parhaiten, keräämme ja käsittelemme joitain tietoja sinusta. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneita suojaamaan sitä. Tämä tietosuojakäytäntö sisältää tietoa siitä, mitä henkilökohtaisia tietoja keräämme, miten niitä käsittelemme ja mitä oikeuksia ja mahdollisuuksia sinulla on tietojesi suhteen.

Softlandia käsittelee henkilötietojasi tämän tietosuojakäytännön ja soveltuvan lainsäädännön mukaisesti, joten pyydämme sinua lukemaan nämä tiedot huolellisesti. Voimme myös päivittää tätä tietosuojakäytäntöä liiketoimintamme kehittyessä tai lainsäädännön muuttuessa. Löydät aina päivitetyn tietosuojakäytäntömme täältä.

Mikä on henkilötietojeni keräämisen ja käsittelyn tarkoitus?

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme henkilötietojasi vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Pääasialliset käyttötarkoitukset ovat:

  • Palveluiden tarjoaminen

  • Asiakassuhteen hallinta

  • Sopimusvelvoitteidemme täyttäminen

  • Lainsäädännöllisten velvoitteiden noudattaminen

  • Asiakasviestintä ja yhteydenottoihin vastaaminen

  • Liiketoimintamme kehittäminen

  • Palveluidemme kohdentaminen sinulle

Mitä henkilötietoja kerätään ja mistä lähteistä?

Keräämme tunnistettavia tietoja sinusta silloin, kun otat meihin yhteyttä tai myöhemmin käyttäessäsi palveluitamme. Lisäksi voimme kerätä tietoja julkisista lähteistä ja rekistereistä, kuten eri sosiaalisen median kanavista.

Keräämme myös vierailijatietoja Google Analytics -palvelun avulla sivustomme analysointiin ja parantamiseen sekä tarjotaksemme kohdennettua markkinointia vierailijoille. Tyypillisesti voimme saada seuraavat tiedot suoraan sinulta:

  • Työnantajasi nimi, etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi

  • Google Analyticsin kautta kerätyt tiedot, kuten IP-osoitteet ja evästetiedot

Voimme esimerkiksi kerätä seuraavia tietoja eri julkisista lähteistä:

  • Sosiaalisen median käyttö

  • Työnantajan yritystiedot

Suostumuksellasi voimme kerätä myös muita tietoja, kuten suostumuksen erilaisiin markkinointiviesteihin.

Mikä on henkilötietojen käsittelyn peruste?

Huolehdimme siitä, että meillä on aina oikeudellinen peruste henkilötietojesi käsittelyyn. Voimme käsitellä henkilötietojasi useilla eri perusteilla. Käsittelemme tietojasi sopimuksen täytäntöönpanemiseksi ja lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi. Käsittelemme myös henkilötietojasi palveluidemme tarjoamiseksi sekä liiketoimintamme harjoittamiseksi ja kehittämiseksi. Voimme myös käsitellä joitain henkilötietojasi suostumuksesi perusteella (esim. suostumuksesi markkinointiviestintään).

Kuka käsittelee tietojani ja luovuttaa niitä kolmansille osapuolille?

Yleensä henkilötietojasi käsitelee henkilöstömme tehtäviensä suorittamiseksi. Voimme myös ulkoistaa jotain henkilötietojen käsittelyä esimerkiksi tietojärjestelmiin, joita käytetään henkilötietojen tallentamiseen ja käsittelyyn. Tässä tapauksessa huolehdimme muun muassa siitä, että sopimukset varmistavat tietojesi luottamuksellisuuden säilymisen ja että tiedot käsitellään lainmukaisesti. Voimme myös luovuttaa tietoja muutoin täyttääksemme sopimusvelvoitteemme tai kun se on vaadittu laissa tai toimivaltaisen viranomaisen määräyksellä. Voimme myös luovuttaa tietojasi, jos olemme osallisena liiketoiminnassa tai liiketoimintatapahtumassa.

Luovutetaanko tietojani EU:n ulkopuolelle?

Henkilötietojasi voidaan siirtää EU:n ulkopuolelle tietyissä tilanteissa. Tällaiset siirrot EU:n ulkopuolelle koskevat esimerkiksi tilanteita, joissa käyttämämme pilvipalveluiden palvelimet sijaitsevat EU:n ulkopuolella. Jos näin tapahtuu, varmistamme, että tietojesi käsittely, siirto ja säilytys tapahtuvat lain vaatimusten mukaisesti ja asianmukaisin suojatoimenpitein.

Kuinka kauan henkilötietojani säilytetään?

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeen niiden käyttötarkoitusta varten tai sopimuksen tai lain vaatimusten mukaisesti. Kuitenkin henkilötietojen säilytysajat voivat vaihdella riippuen tarkoituksesta ja tilanteesta. Pyrimme myös päivittämään tietojasi aika ajoin.

Kuinka säilytätte ja suojelette tietojani?

Tietosi säilytetään palveluntarjoajamme palvelimilla, jotka on suojattu alan yleisten käytäntöjen mukaisesti. Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot pidetään luottamuksellisina eikä niitä luovuteta kenellekään muulle kuin niille, jotka tarvitsevat niitä tai luottamuksellisesti ja rajoitetusti asiakkaillemme palvelusopimusten puitteissa. Pääsy henkilötietoihisi on suojattu käyttäjätunnuksilla, salasanoilla ja käyttöoikeuksilla.

Salassapitovelvollisuus ja sen rikkomisen seuraukset

Mikäli et anna tai salli henkilötietojesi käsittelyä, emme todennäköisesti pysty palvelemaan sinua ja täyttämään toimintamme tarkoitusta. Jos et halua, että käsittelemme tietojasi tämän tietosuojalausunnon mukaisesti, pyydämme, ettet anna meille mitään tietoja.

Käytetäänkö verkkosivustolla evästeitä ja mitä ne ovat?

Käytämme verkkosivustollamme Google Analytics -palvelun evästeitä tarjotaksemme parhaan käyttökokemuksen sivuston vierailijoille. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme. Voimme käyttää evästeitä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseen, verkkosivuston käytön analysointiin sekä markkinoinnin kohdentamiseen ja optimointiin. Verkkosivuston käyttäjä voi antaa suostumuksensa tai kieltää evästeiden käytön oman verkkoselaimensa asetuksissa. Useimmat verkkoselaimet sallivat evästeet automaattisesti. Huomioithan, että evästeiden estäminen saattaa rajoittaa verkkosivustomme toiminnallisuutta.

Mitä oikeuksia minulla on?

Suostumuksen peruuttaminen

Jos käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilmoittamalla siitä meille esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sales@softlandia.fi.

Tietojen saanti

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja sekä tietoa käsiteltävien henkilötietojen perusteista.

Oikeus virheiden korjaamiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä korjaamaan virheelliset, vanhentuneet tai muuten puutteelliset henkilötiedot.

Oikeus kieltää suoramarkkinointi

Voit kieltää henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sales@softlandia.fi.

Oikeus vastustaa käsittelyä

Jos käsittelemme henkilötietojasi yleisen edun tai oikeutetun edun perusteella, sinulla on oikeus vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, ellei ole merkittäviä syitä, jotka oikeuttavat meidät jatkamaan käsittelyä tai käsittely ei ole tarpeen oikeudellisen vaateen täyttämiseksi. Huomaa, että tässä tilanteessa emme todennäköisesti pysty enää palvelemaan sinua.

Oikeus rajoittaa käsittelyä

Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

Jos olemme käsitelleet tietojasi suostumuksesi perusteella tai sopimuksen täyttämiseksi, sinulla on oikeus saada sinusta antamasi tiedot sähköisessä muodossa yleisesti käytetyssä muodossa, jotta tiedot voidaan siirtää toiselle palveluntarjoajalle.

Kuinka voin käyttää oikeuksiani?

Voit käyttää yllä kuvattuja oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sales@softlandia.fi. Samalla pyydämme, että mainitset nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä liität viestiisi passin, ajokortin tai muun henkilötodistuksen, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi. Jos katsoit, että henkilötietojesi käsittely ei ole lainmukaista, voit myös tehdä valituksen asianomaiselle valvontaviranomaiselle.

Voiko tätä tietosuojalausuntoa päivittää?

Voimme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä toimintamme muuttuessa. Päivitykset voivat olla myös ajankohtaisia, kun lainsäädäntö muuttuu. Muutokset astuvat voimaan, kun julkaisemme päivitetyn tietosuojakäytännön. Pyydämme sinua siksi tarkistamaan tämän tietosuojakäytännön sisällön säännöllisin väliajoin.