Softlandia background

Softlandia

Blogi

Softlandia Venture Studio

Parempi maailma teknologian avulla. Tämä oli yksi pääaiheista, josta keskustelimme perustaessamme Softlandiaa. Meillä on laaja kokemus uusien tuotteiden ja innovaatioiden parissa työskentelystä. Olemme auttaneet sekä startuppeja että johtavia globaaleja teknologiayrityksiä parantamaan tuotteitaan. Tiedämme, että paras lopputulos saavutetaan loistavalla tiimillä, keskittyneellä työllä ja hyvällä strategialla. Haluamme rakentaa tuotteita ja ratkaisuja.

Softlandia rakentaa tuotteita ja teknologioita merkityksellisyys edellä. Olemme oppineet, että tuotteen tai MVP:n (minimum viable product) tekeminen on haastavaa. Se vaatii muutakin kuin teknisiä taitoja: hyvän asiakasymmärryksen, kasvuajattelun sekä ongelmanratkaisukeskeisen ajattelumallin. Menestyneen tuotteen kehitys vaatii aikaa ja rahaa, ja polku menestykseen on ansoitettu virheillä, epäselvyyksillä ja epäilyksillä. Ratkaisu on loistava tiimi, hyvät prosessit sekä aika ja raha.

Softlandia on pitkän ajan suunnitelma tiimillemme. Emme halunneet perustaa yritystä vain yhden idean pohjalta. Jos idea epäonnistuu, tai on todella menestynyt, tiimi hajoaa tyypillisesti jossakin vaiheessa. Suunnitelmanamme on kasvattaa Softlandian tiimiä, tai Softlandia-maata, suureksi yhteisöksi, jossa on useita eri liiketoimintoja ja satoja ihmisiä. Yhteisö, jossa voit olla pysyvästi sekä kokeilla erilaisia rooleja ja yrityksiä ajan kuluessa. Yhteisöä ei tarvitse jättää. Tällaista liiketoimintaa kutsutaan myös termillä Venture Studio.

Venture Studion määritelmä

venture studio is an organization that creates startups, typically by providing the initial team, strategic direction, and capital for the startup to reach product-market fit.

Hyvä määritelmä Applicolta, joka on aiheen parissa työskentelevä ryhmä New Yorkista

Käytännössä Venture Studio on organisaatio, joka etsii aktiivisesti uusia ideoita ja mahdollisuuksia luodakseen uutta liiketoimintaa yksin tai yhdessä jonkun muun kanssa. Ideat löytyvät usein kumppaniyritysten tai yrittäjähenkisten henkilöiden kanssa systemaattisen prosessin kautta. Näillä yrityksillä tai henkilöillä ei välttämättä ole vaadittavaa osaamista ja resursseja uuden liiketoiminnan luomiseksi. Venture Studioilla on tyypillisesti rahoituskumppaneita sekä verkosto neuvonantajia erilaisilla taustoilla.

Yhdessä innovointiin ja startupien luomiseen ei ole olemassa yhtä tiettyä menetelmää. Demola ja Y-Combinator ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka erilaisia nämä mallit voivat olla.

Softlandia Venture Studio - yksilöille ja yrityksille

Visiomme Softlandia Venture Studiosta on seuraava: aiomme luoda kolmesta viiteen kansainvälistä teknologiaan nojaavaa kasvuliiketoimintaa tulevina vuosina. Meillä on monta hyvää liiketoimintaideaa työn alla, ja verkosto kumppaniyrityksiä, joiden kanssa työskentelemme määrittääksemme ideoita MVP-tasolle.

Miksi yritys tai yksittäinen henkilö haluasia työskennellä yhdessä Venture Studion kanssa? Venture studioilla on tietoa sekä osaamista liiketoiminnan rakentamisesta. Lisäksi tietämys ja kokemus tuotekehityksestä, go-to-market -strategioista, asiakaskeskeisyydestä, markkinoinnista, myynnistä ja rahoituksesta on arvokasta.

Jos uskot, että sinä itse tai yrityksesi voisi olla potentiaalinen Softlandian kumppani, ole yhteydessä meihin founders@softlandia.fi. Etsimme aktiivisesti myös henkilöitä tai suurempaa tiimiä, joiden kanssa voisimme työskennellä kehittääksemme idean liiketoiminnaksi.

Avaamme yksityiskohtia sekä prosessia tarkemmin blogiimme tulevaisuudessa julkaistavissa jutuissa.