Softlandia background

Softlandia

Blogi

Kuro umpeen tekoälykuilu Softlandian avulla

Aikana, jona tekoälyn (AI) käyttö liiketoiminnassa on noussut erittäin tärkeäksi, on olennaista ymmärtää, miten tekoäly toimii. Tekoäly luo päivittäin uusia mahdollisuuksia, muuttaen työnkuvia ja muokaten kokonaisia teollisuudenaloja. Vaikka monet ovat hämmästyneitä siitä, mitä tekoäly voi tehdä, osa kokee haastavaksi pysyä perässä kaiken muutoksen keskellä. Tässä kirjoituksessa käsitellään nykyistä tekoälymaailmaa, käydään läpi sen edut ja selitetään, miten yritykset voivat hyödyntää tekoälyä tehokkaasti.

Tekoälyn kehityksen perässä pysyminen

Tekoälyn uusimpien saavutusten perässä pysyminen on kuin yrittäisi juosta liikkuvan junan perässä. Taidot ja tiedot, jotka aiemmin nähtiin edistyksellisinä, saattavat nyt olla lähes vanhentuneita. Hämmästyttävä tosiasia on, että 77 % ylimmän johdon edustajista uskoo tekoälyn mullistavan heidän liiketoimintastrategiansa [1]. Siksi kilpailukykyisen yrityksen on tunnustettava tekoälyn merkitys ja laadittava konkreettinen suunnitelma sen hyödyntämiseksi.

Prosessi ei kuitenkaan ole suoraviivainen. Vaikka tekoälyn potentiaali tunnustetaan laajasti, sen tehokas integrointi on edelleen haaste monille. Tutkitusti 87 % johtavista johtajista kamppailee tekoälyyn perehtyneen osaamisen löytämisessä [1].

Tekoälytaitojen kaksi puolta

Tekoälytaidot voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: ei-teknisiin ja teknisiin. Tässä yksinkertainen selitys jaosta:

  • Ei-tekniset tekoälytaidot: Tekoälytyökalujen, kuten ChatGPT:n ja vastaavien järjestelmien, käyttö työn laadun ja tehon parantamiseksi. Tähän kuuluu myös tekoälystrategian laatiminen ja prosessien säätäminen parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

  • Tekniset tekoälytaidot: Nämä ovat edistyneitä taitoja, kuten koodaamista ja tekoälypohjaisten ohjelmien hallintaa.

Jotta yritys menestyy tässä tekoälyn hallitsemassa ajassa, pelkkä tekoälyn ymmärtäminen ei riitä; sen sisäistäminen ja soveltaminen on välttämätöntä. Tekoälyn saumaton integrointi yritystoimintaan kuin yritystoimintaan on pian sääntö eikä poikkeus.

Tästä seuraa todellinen haaste: miten yritykset voivat kehittää asiantuntijuutta tekoälyssä? Yksi nopea ratkaisu on kouluttaa nykyisiä työntekijöitä. Mutta kun otetaan huomioon tekoälyn nopea kehitystahti, ulkoisten asiantuntijoiden käyttö voi nopeuttaa tekoälyn käyttöönottoa ja integrointia organisaatiossasi. Tällöin kuvaan astuvat konsultointiyritykset kokemuksensa ja strategisten näkemystensä kanssa.

Matka menneestä tulevaisuuteen, jossa tekoäly on kaikkialla.

Konsulttien rooli tekoälytoteutuksissa: kurkistus Softlandiaan

Softlandia seisoo strategisen näkemyksen ja teknisen osaamisen risteyksessä. Tarjoamme yrityksille räätälöityjä tekoälykonsultointipalveluita ja autamme yrityksiä integroimaan tekoälyn osaksi ekosysteemiään. Yhteistyöhön perustuva lähestymistapamme varmistaa, että sisäinen kehittäjätiimisi saa arvokasta tekoäly-ymmärrystä, mikä antaa heille valmiudet viedä eteenpäin tulevia innovaatioita ilman, että he nojaavat liikaa ulkoisiin konsultteihin. Voimme myös toimia tekoälyneuvojana; usein on parempi saada kokonaisvaltainen ymmärrys tekoälyn mahdollisuuksista ennen varsinaista toteutusta.

Generatiivinen tekoälytuotteemme YOKOT.AI on jo kymmenien asiakkaiden käytössä. YOKOT.AI mahdollistaa tietoturvallisen keskustelun yrityksen sisäisen datan kanssa paljastamatta yksityisiä tietoja kielimalleille. Lisäksi YOKOT.AI tarjoaa erilaisia työnkulkuja, kuten dokumenttien luontia valitun lähdedatan perusteella. Voimme luottavaisin mielin sanoa, että Softlandia on yksi Suomen parhaista generatiivisen tekoälyn konsultointiyrityksistä.

YOKOT.AI:n lisäksi työskentelemme konsultteina eri yrityksissä, jotka ovat edelläkävijöitä tekoälyn hyödyntämisessä. Työmme kattaa esimerkiksi LLM:t ja luonnollisen kielen käsittelyn, konenäön ja algoritmien kehittämisen.

Olemme saaneet toimia uranuurtajina generatiivisen tekoälyn projekteissa, tehdä yhteistyötä alan johtavien toimijoiden kanssa ja jatkuvasti rikkoa rajoja tekoälyn tarjoamissa mahdollisuuksissa. Yhteistyö kumppaneidemme, kuten Frameryn, kanssa osoittaa, miten tärkeää innovaatiot ja huippuosaaminen ovat meille.

Mitä tästä opimme?

Tieteen ja teknologian maailmassa tietyt hetket määrittelevät tärkeimpiä edistysaskeleita — ja juuri nyt se hetki kuuluu tekoälylle. Käsillä on hieman samanlainen käänne kuin se, jolloin ensimmäisen kerran ymmärsimme tietokoneiden tarjoamat mahdollisuudet. Mutta potentiaalin hyödyntäminen ei ole mikään helppo tehtävä. Tarvitsemme samankaltaisia asiantuntijoita kuin ne, jotka aikoinaan ymmärsivät, mistä modernissa tietojenkäsittelyssä oli kyse. Vaikka konsultointiyrityksillä kuten Softlandialla on tässä muutoksessa tärkeä rooli, yritysten ja yksilöiden visio muokkaa lopulta yhdessä sitä, miltä tekoälyvetoinen tulevaisuutemme näyttää. Oletko valmis olemaan osa sitä?

[1] The 2023 edX AI Survey NAVIGATING THE WORKPLACE IN THE AGE OF AI