Softlandia background

Softlandia

Blogi

Tekoälyn voiman hyödyntäminen – mitä voit tehdä jo tänään

Generatiivisen tekoälyn perusmallien nopea kehitys on lisännyt tekoälysovellusten ja käyttötapausten määrää. Tämä muuttaa väistämättä liiketoiminnan tulevaisuutta. Viimeisimmän McKinsey Global Survey -tutkimuksen mukaan jo kolmannes yritysjohtajista käyttää generatiivista tekoälyä säännöllisesti vähintään yhdellä liiketoiminnan osa-alueella. Tällä hetkellä generatiivisen tekoälyn työkaluja käytetään yleisimmin markkinoinnissa, myynnissä, tuotekehityksessä ja palvelutoiminnoissa. Työkalujen täyttä potentiaalia ei kuitenkaan vieläkään hahmoteta.

Me uskomme, että organisaatiosi käyttämätön potentiaali piilee sen sisäisessä tiedossa. Kaikki tarvitsemasi tieto ja data on jo olemassa järjestelmissäsi, mutta niihin käsiksi pääseminen ja niiden ymmärtäminen voi olla haastavaa. Tämä johtuu siitä, että sisäinen tieto on usein hajanaista. Se on jakautunut organisaation eri osiin tai järjestelmiin, mikä vaikeuttaa kokonaiskuvan hahmottamista. Jotta pääsisit käsiksi sisäiseen tietoosi, sinun on helpotettava sen saatavuutta ja käyttettävyyttä. Tämänkin voi tehdä hyödyntämällä tehokkaasti generatiivisen tekoälyn työkaluja. Ne auttavat sinua järjestämään ja jäsentämään organisaatiosi sisäisen tiedon ja tarjoavat kaikille organisaatiossasi helpon ja nopean pääsyn tiedon hyödyntämiseen.

Joskus on myös tarpeen hyödyntää muutakin kuin olemassa olevaa tietoa, jotta voit tehdä parempia päätöksiä, lisätä tehokkuuttasi ja luoda uutta. Ottamalla käyttöösi huolellisesti valittuja ulkoisia lähteitä voit saada uutta tietoa ja näkökulmia uutissivustoilta, asiakkaiden ja kilpailijoiden verkkosivuilta sekä tutkimuslähteistä ja -artikkeleista. Tämä kaikki on mahdollista vaikka heti generatiivista tekoälyä hyödyntävien työkalujen, kuten esimerkiksi YOKOT.AI:n, avulla.

Yhdistämällä sisäisiä ja ulkoisia tietolähteitä YOKOT.AI:ta voi käyttää yhden, yhtenäisen tietopohjan luomiseen. Tämä auttaa työntekijöitä löytämään tarvitsemansa tiedot, riippumatta siitä, missä ne ovat tallennettuina.

Kun sinulla on hyvä yleiskuva ja ymmärrys tietopohjastasi, generatiivinen tekoäly voi auttaa sinua hallitsemaan tietojasi. Se auttaa esimerkiksi tunnistamaan päällekkäistä, vanhentunutta tai virheellistä tietoa sekä mahdollistaa tiedon luokittelun. Tämä pitää sisäisen tiedon järjestyksessä. Kun sinulla on käytettävissäsi tietopohja, johon voit todella luottaa, raporttien luominen ja tuotedatan sekä liiketoimintaprosessien analysointi on erittäin helppoa.

Jotta saat parhaan hyödyn generatiivisesta tekoälystä, emme halua rajoittaa sinua kertomalla ylhäältäpäin, mihin sinun kannattaa hyödyntää sisäistä dataasi. Kehitämme parhaillaan useita eri työnkulkuja YOKOT.AI:hin, jotta voimme vastata juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin ja käyttötapauksiin. Jos sinulla on mielessäsi jokin tietty tietty käyttötapaus, jota emme tässä kirjoituksessa käsittele, älä epäröi olla yhteydessä meihin. Kokeneiden ohjelmistoalan ammattilaisten tiimimme voi suunnitella ratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.

Saatat ehkä ajatella, että kuulostaahan tämä hienolta, mutta miten voin olla varma, että datani pysyy salassa eikä vuoda kolmansille osapuolille? Ei huolta! YOKOT.AI on yrityskäyttöön räätälöity ratkaisu, joka on suunniteltu tietoturvallisuus edellä. Voit lukea aiheesta lisää tästä kirjoituksesta (englanniksi): LLMs and privacy - what every enterprise needs to know.

Kuten Harvard Business Review kirjoittaa, tekoäly ei korvaa ihmisiä – mutta ihmiset, jotka osaavat hyödyntää tekoälyä korvaavat ihmiset, jotka eivät osaa niin tehdä. Suurin osa edistyksellisistä johtavassa asemassa työskentelevistä käyttää jo tekoälytyökaluja päivittäisissä toiminnoissaan, mikä on heille merkittävä etu. Jos olet valmis valjastamaan tekoälyn liiketoimintasi käyttöön, varaa meiltä demo!