Softlandia background

Softlandia

Blogi

Wärtsilä Voyagea, Reaktorin USA:n toimintoja luotsannut Joonas Makkonen Softlandian neuvonantajaksi

Teknologiayhtiö Reaktorin USA:n toimintoja ja Wärtsilän digitaalisia ratkaisuja, Wärtsilä Voyagea, luotsannut Joonas Makkonen on aloittanut Softlandian neuvonantajana. Makkosen monipuolinen kokemus ja laaja asiantuntemus kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamisessa edistävät merkittävästi Softlandian laajentumista Yhdysvaltain markkinoille.

Neuvonantajana Makkonen tarjoaa strategista ohjausta Yhdysvaltain markkinoille laajentumiseen ja aseman vakiinnuttamiseen. Hänen syvällinen ymmärryksensä maan liiketoimintakentästä, markkinatrendeistä ja kulttuurista ovat merkittävä apu, kun Softlandia laajentaa toimintojaan Yhdysvaltoihin.

Makkosen menestyksekäs tausta yritysten – erityisesti teknologia-alan yritysten – globaalin kasvun siivittämisessä istuu täydellisesti Softlandian tavoitteisiin luoda kansainvälisiä kasvuyrityksiä vahvalla teknologiapohjalla. Makkosen asiantuntemus markkinoille pääsyn strategioissa, liiketoiminnan kehittämisessä ja strategisten kumppanuuksien rakentamisessa ovat keskeisessä roolissa, jotta Softlandia voi tunnistaa uudet mahdollisuudet ja luoda tehokkaita strategioita Yhdysvaltain markkinoille menoa varten.

Softlandian tiimi on vakuuttunut, että Makkosen rooli neuvonantajana nopeuttaa yhtiön kasvua ja auttaa vakiinnuttamaan vahvan aseman Yhdysvaltain markkinoilla. Makkosen ohjauksen avulla Softlandia aloittaa Yhdysvaltain markkinoiden monipuolisten mahdollisuuksien hyödyntämisen hyvistä asemista.

"Olen työskennellyt Softlandian perustajien kanssa ennenkin. Heti kun he kertoivat ensimmäisistä suunnitelmastaan koota maailmanluokan tekoälytiimi ja kunnianhimoisista tavoitteistaan, tiesin haluavani olla osa suunnitelmaa."

Makkonen on työskennellyt muun muassa Wärtsilän Voyage Solutionsin johtajana sekä teknologiayritys Reaktorin toimitusjohtajana New Yorkissa, mihin hän pystytti Reaktorin toimiston ja aloitti Yhdysvaltain konsultointiliiketoiminnan tyhjästä. Makkonen kasvatti konsultointiliiketoiminnan kolmessa vuodessa nollasta yli 10 miljoonaan dollariin ja loi asiakaskunnan, johon kuului Fortune 100 -yrityksiä.

Makkosen työuran aiempia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita ovat olleet muun muassa HBO, Procter & Gamble, Virgin, Dow Jones, Viacom, Samsung ja Michael Kors.


Kalifornialaisesta Bytewaxista Softlandian uusin Yhdysvaltain-asiakas

Softlandian tavoitteisiin on alusta alkaen kuulunut vahva pyrkimys kansainvälisille markkinoille. Nyt yritys voi julkisesti tiedottaa uusimmasta Yhdysvaltain-asiakkaastaan, kalifornialaisesta Bytewaxista.

Softlandian ja Bytewaxin yhteistyössä yhdistyvät kahden innovatiivisen yrityksen asiantuntemus ja kokemus. Softlandian vahva osaaminen ohjelmistokehityksessä, pilviarkkitehtuurissa sekä tekoälyssä ja koneoppimisessa täydentää Bytewaxin asiantuntemusta reaaliaikaisessa datankäsittelyssä ja koneoppimisessa.

Kumppanuus merkitse Softlandialle kasvua sekä laajentumista Yhdysvaltain markkinoille ja vahvistaa sen tavoitetta tarjota asiakkailleen maailmanluokan ratkaisuja. Bytewaxin päätös valita Softlandia teknologiakumppanikseen osoittaa, että he luottavat Softlandian asiantuntemukseen.

"Olemme innoissamme, että Bytewax on asiakkaamme", sanoo Mikko Lehtimäki, Softlandian perustaja. "Kumppanuus osoittaa kykymme toimittaa kiinnostavia tekoälyratkaisuja ja vastata asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin. Odotamme innolla yhteistyötä Bytewaxin kanssa ja heidän erinomaisen reaaliaikaisen data-alustansa hyödyntämistä."

Softlandia on saanut myönteisen rahoituspäätöksen ELY-keskukselta kansainvälisen laajentumisen tueksi. Projekti hyväksyttiin marraskuussa 2023 ja se keskittyy Softlandian laajentumiseen kansainvälisillä markkinoilla, erityisesti Yhdysvalloissa. Projekti on osa Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoitusohjelmaa "Applied AI Engineering & Solutions".

"Olemme erittäin sitoutuneita kansainväliseen laajentumiseemme ja tyytyväisiä, että se tuottaa jo tulosta. Bytewax on erinomainen esimerkki eteenpäin katsovasta kansainvälisestä teknologiayrityksestä, jonka liiketoimintaa haluamme tukea", Softlandian perustaja ja toimitusjohtaja Ilmo Lounasmaa sanoo.


Mikä Bytewax?

Bytewax on Python-kirjasto ja laskenta-alusta, joka yksinkertaistaa reaaliaikaisten tapahtumien käsittelyä (stream processing). Bytewax yhdistää edistyneen datan käsittelyn ja tehokkaan laskennan Pythonin helppoon ja tuttuun käyttöliittymään, tarjoten käyttäjälle mahdollisuuden hyödyntää jo tuttuja Python-kirjastoja. Bytewaxin toimisto sijaitsee Santa Cruzissa, Kaliforniassa. Lisätietoja saat Bytewaxin verkkosivustolta.


Mikä Softlandia?

Softlandia on kotimainen teknologiayritys, jolla on vankka kokemus korkealaatuisten ratkaisujen toimittamisessa asiakkailleen. Softlandia tarjoaa palveluita etenkin generatiiviseen tekoälyyn, koneoppimiseen, ohjelmistokehitykseen, pilviratkaisuihin, esineiden internetin sovelluksiin ja sensoriratkaisuihin liittyen sekä auttaa asiakkaitaan saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa. Softlandia vahvistaa asemaansa Yhdysvaltain markkinoilla ja tarjoaa asiakkailleen jatkossakin poikkeuksellisia teknologiaratkaisuja.

Softlandia on erikoistunut tekoälyyn ja datatieteseen, ja auttaa yrityksiä hyödyntämään tekoälyä ja hallitsemaan suuria datamääriä. Softlandia pystyy toimittamaan datavetoiset fullstack-ratkaisut ja kehittämään räätälöityjä tekoälyalgoritmeja kriittisten liiketoimintaongelmien ratkaisemiseksi.


Softlandian projektista “Applied AI Engineering & Solutions”

Softlandia pyrkii laajentumaan kansainvälisesti keskittymällä sovelletun tekoälyn palveluihin ja tuotteisiin. Yhtiö tähtää erityisesti Yhdysvaltain markkinoille löytääkseen kumppaneita ja mahdollisuuksia tuotteistetuille palveluilleen, teknologiarajapinnoille ja API:lle. Projekti toteutetaan 31.8.2023–31.12.2024. Hanketta rahoittaa myös Euroopan unioni.

Softlandian projektia “Applied AI Engineering & Solutions” rahoittaa myös EU