Softlandia background

Softlandia

Blogi

YOKOT.AI - mitä opimme asiakkailtamme ensimmäisten 4 kuukauden aikana

Julkaisimme YOKOT.AI:n, yrityskäyttöön suunnitellun ja yksityisen generatiivinen tekoälyratkaisumme, 4 kuukautta sitten. Lanseerauksen jälkeen olemme toteuttaneet yli 20 pilottikokeilua asiakasyritysten ja kumppaneidemme kanssa, perehdyttäneet yli 100 käyttäjää ja oppineet matkan varrella paljon asioita. Generatiivista tekoälyä hyödyntävät työkalut ja sovellukset ovat edelleen suhteellisen uusia asioita suurelle yleisölle. Törmäämme usein väärinkäsityksiin näiden työkalujen kyvyistä ja siitä, miten niistä saa irti parhaan hyödyn. Siksi me Softlandialla emme tarjoa ainoastaan työkaluja, vaan myös ohjausta ja tukea matkan varrella.

Tässä blogikirjoituksessa kerromme, miksi on tärkeä löytää ja määritellä oikea käyttötarkoitus tekoälyratkaisullesi, miksi on tehokkaampaa hyödyntää RAG-arkkitehtuuria oman ratkaisun rakentamisen sijaan ja miten varmistat, että organisaatiosi data pysyy yksityisenä.

Määrittele käyttötarkoitus ja prosessi

Asiakkaidemme yleisin odotus on, että generatiivinen tekoäly on taikalaatikko, johon voit heittää kaiken tietämyksesi ja odottaa sen lukevan ajatuksesi napin painalluksella. Valitettavasti näin se ei tee – ei ainakaan ihan vielä 🙂. Jotta voit saada luotettavia, dataasi perustuvia vastauksia, sinun on ensin syötettävä tekoälylle laadukasta tietoa, joka on olennaista käyttötarkoituksesi kannalta. Taikuus astuu kuvaan, kun voit selkeästi määritellä ja kuvailla odotetun tuloksen, samalla tavalla kuin selittäisit sen toiselle ihmiselle.

Tiedämme paremmin kuin hyvin, että työprosessin kehittäminen vie aikaa ja vaivaa, mutta sinun ei tarvitse tehdä sitä yksin! Perehdytyksessä saat hyödyntää asiantuntemustamme, ja me koulutamme sinut, jotta pääset alkuun. Matkan varrella asiantuntijamme ovat aina valmiina auttamaan työkalujen käyttöönotossa ja käyttötapausten selvittämisessä. He myös opastavat löytämään parhaan tavan tekoälytyökalujen integroimiseksi organisaatiosi prosesseihin.

Hyödynnä valmista ratkaisua, älä rakenna alusta alkaen itse

Olemme rakentaneet kokonaisen ohjelmistoarkkitehtuurin, joka hyödyntää moderneja tekoälyteknologioita ja lähestymistapoja, ja joka on käyttövalmis 24 tunnissa. YOKOT.AI:n ytimessä oleva, kehittynyt RAG-menetelmä mahdollistaa ratkaisun mukauttamisen ja räätälöinnin juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin ja tavoitteisiin. Syöttämällä datasi YOKOT.AI:n tietokantaan voit luoda oman tietopohjan, jota yksikään kielimalli yksistään ei voi tarjota.

RAG architecture is implemented in Softlandia’s private Azure environment

YOKOT.AI mahdollistaa asiakirjojesi ja tiedostojasi kanssa keskustelun chat-rajapinnan kautta, mutta olemme jo suunnitelleet monia uusia ominaisuuksia, jotka julkaistaan ensi vuonna. Asiakkaamme ovat jo testanneet ensimmäisen automatisoidun työnkulun, ja se on saanut erinomaista palautetta! Työnkulku dokumenttien luomiseen tarjoaa asiakirjapohjan, jonka sisällön käyttäjä määrittelee tarpeidensa perusteella omasta datastaan.

Satisfied customer feedback

YOKOT.AI-verkkosovellus yksinään ei kuitenkaan vielä taivu kaikkiin käyttötarkoituksiin. Siksi tarjoamme YOKOT.AI-API:n, jonka organisaatio voi integroida olemassa oleviin palveluihinsa ja työkaluihinsa. Yksi yleinen käyttötapa, johon olemme törmänneet, on tietojen noutaminen rakenteellisista tietokannoista semanttisen haun avulla, joka perustuu kielimalleihin. Vaikka et voi (eikä ehkä tulisikaan) ladata koko tietokantaasi YOKOT.AI:n tiedonhallintajärjestelmään, voit käyttää YOKOT.AI:n API:a olemassa olevan tietokantasi päällä tehostamaan tietokyselyjäsi.

Varmista, että tietosi pysyvät yksityisinä

Viimeisen vuoden aikana media on kertonut useista tapauksista, joissa yksityinen data on vuotanut sekä esimerkkejä siitä, kuinka huijata chatboteja paljastamaan tietoja. Tämän vuoksi organisaation on oltava erityisen varovainen, kun se valitsee teknologiatoimittajaa – erityisesti, kun käsitellään organisaation sisäistä dataa ja luottamuksellisia tietoja. Taustatyöt on tehtävä kunnolla, jotta voi varmistaa, että käytetyt toimenpiteet sekä tietoturvatoimet todella pitävät tiedot yksityisinä ja estävät ne vuotamasta organisaatiosi ulkopuolelle.

Tietoturva ja yksityisyys ovat asiakkaillemme äärimmäisen tärkeitä, ja voimme luvata, että toisin kuin julkiset vaihtoehdot, joissa tietoja käsitellään ulkoisilla palvelimilla, YOKOT.AI säilyttää arkaluontoisen datan GDPR-yhteensopivassa ympäristössä.

Jos olet odottanut oikeaa hetkeä selvittää tekoälyn mahdollisuuksia ja yrityksellesi sopivia työkaluja, tämä on se hetki! Ota yhteyttä meihin ja lisää organisaatiosi tuottavuutta vuonna 2024, eikösuudenvuoden lupauksissa olekin kyse juuri siitä? 🙂

Lopuksi haluamme kiittää mahtavia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme hienosta vuodesta ja kaikesta siitä, mitä olemme heiltä tähän mennessä oppineet! Toivotamme kaikille hyvää vuoden vaihdetta ja odotamme innolla, että voimme yhdessä hyödyntää generatiivisen tekoälyn uusinta kehitystä.